Mini-me

Wat mij betreft een van de meest belachelijke en absurde “trends” van dit moment! Waarin we, vooral, moeders zien die hetzelfde gekleed gaan als hun dochter. Op de een op andere manier komt dit altijd een beetje zielig over bij mij. Moeders die er graag uit willen zien als hun dochter.

Het initiatief ligt vooral bij de moeders die het leuk vinden om hetzelfde te dragen als hun dochter. De stof voor de outfits is ofwel veel te ouwelijk voor de dochter ofwel veel te jeugdig voor de moeder. Waardoor deze op een K3-meisje gaat lijken. Maar hoe dan ook op leeftijd. Niet persé heel flatteus als je het mij vraagt. Het heeft bij de moeders te maken met een soort jeugdig willen blijven. Wat natuurlijk niet verboden is, maar wat ook op een andere manier kan.

En met de benaming van de mini-me, pretendeer je dat je dochter en jij hetzelfde zijn en dat dit tot uitdrukking wordt gebracht in de wijze waarop jullie er beiden uitzien. Trots vertellen de moeders over “hun mini-me” en hoe leuk het is om er hetzelfde uit te zien. Cute en kittig ineen……

Maar, beste moeders, je dochter is niet hetzelfde als jij en zal dat ook nooit worden!! Je dochter verdient een eigen ontwikkeling en daar hoort een eigen stijl kleding bij. Want kleding, is een van de manieren om je te onderscheiden van de rest. En wanneer ze hetzelfde eruit ziet als haar moeder, kan ze zich in ieder geval niet van een iemand onderscheiden. En dat is ook nog een van de belangrijkste mensen in haar leven.

Dus moeders doe je kind een lol. Koop en draag je eigen kleding. En laat je dochter haar eigen kleding dragen. Laat haar lang haar hebben wanneer jij zweert bij kort. En andersom. Laat haar zwarte nagels lakken wanneer jij dat het aller-lelijkste vindt wat er is. Laat haar op die oude gympen lopen waar jij de naaldhak prefereert.

Laat haar haar zijn. En blijf jij jij.

Jij bent niet haar. En zij zal nooit jou worden!!

Dus luister naar haar en doe jezelf, maar vooral haar een lol!

Is dit ook interessant voor anderen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!