Omdat je niet altijd alleen met je hoofd kunt opvoeden. Omdat je hoofd en je hart en je handen altijd samenwerken. Moet er, in ieder geval in mijn leven, een afwisseling zijn met handwerk.

Wist je bijvoorbeeld, dat je je intuïtie kunt versterken door het bezig te zijn met je handen? Dat is bij mij niet anders en dat is dan ook de reden dat ik naast Hét Opvoedhuys creatief bezig ben met mijn handen. Hieruit is Slingers & Taart ontstaan.

Ik hou al van bakken sinds ik op mezelf ben gaan wonen. In het begin waren dat vooral veel appeltaarten, maar door de jaren heen ben ik veel verschillende dingen gaan bakken. Ik heb zelfs een heuse patisserie-opleiding gevolgd. Met trainingen over taarten en beslag, chocolade, marsepein en suikerdecoratie en suikertrekken.

Vanaf 2007 ben ik ook voor anderen gaan bakken.

Dat begon met een opdracht voor een bedrijf met kinderkleding waar ik veel kocht voor Tijn die net geboren was. Zij bestonden destijds 1 jaar en ik mocht voor de viering daarvan taarten maken. Dat vond ik zó leuk om te doen, dat ik dat ben blijven doen, bakken voor speciale gelegenheden.

Naast het vieren van een jubileum zijn er natuurlijk vele andere, bijzondere, momenten die je kunt vieren met het eten van een lekkere taart. Denk aan de geboorte van een baby, een welkomstfeestje wanneer je adoptiekindje komt. Het vieren van een verjaardag of het behalen van een zwemdiploma. Afstuderen, een nieuwe baan of een ander huis.

Het leuke aan iets bakken voor iemand, is het persoonlijke. Mensen kunnen in de winkel vaak kiezen uit een bepaald assortiment. En hoewel dat op zich ook wel redelijk uitgebreid is, maakt het helemaal zelf uitkiezen van een taart het nét even iets persoonlijker. Wat vind je écht lekker? Wat maakt je écht blij? Hierdoor krijg je een taart die, meestal, uniek is. Ik zeg bewust “meestal” want inmiddels zijn er ook al een aantal taarten waar met grote regelmaat vraag naar is. Denk daarbij aan mijn appelkruimeltaart met een vulling van kwark en marsepein. Of de Friese kersttaart met pruimenmoes die óók heel lekker is als het geen kerst is.  En wat te denken van heerlijk Kaneelblondies met pecannoten. Gewoon lekker voor bij de koffie.

Maar hóe leuk ook, met 3 opgroeiende kinderen was het best veel. Ik ben daarom een aantal jaren gestopt, maar toen het weer wat gemakkelijker werd, heb ik het weer opgepakt. Tot vandaag de dag dus.

Inmiddels bakken mijn kinderen ook zelf geregeld iets lekkers.  Heel leuk om te zien én te proeven. Ik vind het heel erg leuk om iemand te verrassen met iets huisgemaakt lekkers.

 Naast het bakken heb ik heel veel plezier in het maken van dingen met de naai-en lockmachine. Toen ik net, op mijn 27e, vanuit Groningen naar Apeldoorn was verhuisd, wilde ik graag nieuwe mensen leren kennen (ik schreef er al eerder over, nieuwe dingen leren 😊) Via via kwam ik terecht op naailes. Heel erg leuk! Voor zowel de nieuwe contacten als de nieuwe garderobes. Eerst voor mezelf, later vooral voor mijn kinderen.

Inmiddels maak ik nu vooral vlaggenlijnen. Groot, klein en er tussenin.

Mijn vlaggenlijnen zijn van stof, veelal katoen. Maar ook jute, linnen, mousseline, jute en kant zijn mooi en geschikt om vlaggetjes van te maken. Maar naast stof, gebruik ik ook wel handgeschept papier voor hele verfijnde slingers. Zie bijvoorbeeld de jurkjes-slingers en de hartjes-slingers.

De letters en applicaties op de vlaggetjes zijn vooral van vilt.

Wanneer je graag een vlaggenlijn voor buiten wilt hebben, dan kan dat ook. Voor zulke vlaggenlijnen gebruik ik cartenza. Dat is een speciale outdoorstof die je buiten kunt hangen. Het wordt ook veel gebruikt voor het maken van tuin- en bootkussens.

Vlaggenlijnen zijn heel leuk om cadeau te doen bij de geboorte. Ik maak dan bijvoorbeeld een slinger in de kleuren van de babykamer met de naam van het kindje erop.

Ook is het mogelijk om een vlaggenlijn te maken met daarop de naam van je bedrijf, eventueel met logo.

Maar waar de meeste van ons de slingers natuurlijk vooral van kennen, dat zijn de verjaardagen en de andere feestjes. Leuk, met allemaal verschillende kleuren of juist meer rustig en ingetogen in 1 kleur.

Wat is er mogelijk?

Bekijk hier de voorwaarden van alle mogelijkheden. 

Bezorgservice

Bezorgen van je taarten. Dat kan er 1 zijn, maar ook 2 of 3. Afhalen kan natuurlijk ook.

Dessertbuffet

Slingers & taart verzorgt op locatie een overheerlijk dessertbuffet. Uiteraard kan dat feestelijk aangekleed worden met slingers.

Taartentour

Hoe gaaf is dat, je hebt iets te vieren of wilt iemand verrassen en laat op ieder adres eenzelfde stukje taart (taartpunt) bezorgen (uitsluitend binnen Apeldoorn). Zeker in deze tijd een goede oplossing. Zo kan je toch samen je verjaardag, promotie of wat dan ook vieren.

Taartproeverij

Ik organiseer taartproeverijen. Ik heb daar mijn tuinhuiswinkeltje voor, maar ik kan dit ook op locatie verzorgen. Uiteraard is een feestelijke aankleding ook mogelijk.

Giftcard

Voor het bestellen van een taart of taartproeverij.
Vanaf € 5,00

Bedrijf

Vlaggenlijnen/slingers met de naam van je bedrijf erop (met letters van vilt)

Feestje

Vlaggenlijnen/slingers in je favoriete kleur en maat.

Geboorte

Vlaggenlijnen/slingers voor een geboorte in de kleuren van de babykamer.

Papier

Papieren slingers van handgeschept papier voor bijvoorbeeld een geboorte of verjaardag

Verhuur

Vlaggenlijnen huren voor een feestelijke gelegenheid (binnen Apeldoorn)

Giftcard

Voor vlaggenlijnen en slingers.
Vanaf € 5,00

Ervaringen van klanten

“Vegan brownies met walnoot zijn heerlijk!”

Marleen van Veenendaal

“Jes maakt al jaren voor mijn verjaardag de taarten, waarbij de appelkruimeltaart met kwark en marsepein favoriet is. Ook voor de viering op kantoor heb ik meestal diverse taarten, waarbij de Kaneelblondies met pecannoten (favoriet bij vele collega’s) niet mogen ontbreken. Verder kijkt ze zelf wat er nog meer leuk is om te bakken. Ik geef haar ook altijd de vrijheid om iets nieuws te proberen. En ben daarbij nog nooit teleurgesteld.“

Erik

“Wij genieten altijd enorm van de eerlijke en pure smaken van de taarten van Jes! Het maakt elke viering extra feestelijk ! Zeker een aanrader!”

Juliette

“Taarten van Jes maken je feestje compleet! Ze maakt, in overleg, precies wat jij wilt. Smaken die matchen en zeker niet te zoet. Ze komt het op tijd brengen en de presentatie is ook nog eens super. Zorgeloos feesten en genieten dus met de traktaties van Slingers & taart!”

Jose Deckers

Hét Opvoedhuys

Jes Ossentjuk
info@jesossentjuk.com
06-29344349

KVK: 08171799
BTW: NL001441456B40

Slingers & Taart

© 2021-2022 WebStaal. All Rights Reserved.