Toen ik moeder werd, had ik maar 1 missie: de beste moeder van de wereld worden. Ik had alleen niet echt een idee hoe ik dat ging bereiken. Of dat überhaupt mogelijk zou zijn. Inmiddels weet ik het antwoord.

Ik ben moeder van drie kinderen. Twee dochters en een zoon (geboren in 2001, 2003 en 2006).

Ik heb me meer dan grondig verdiept in het opvoeden/begeleiden van mijn kinderen omdat ik zeker wist dat ik het anders wilde doen dan ik zelf ben opgevoed en anders dan ik de mensen in mijn omgeving zag doen. Dat voelde niet logisch en niet goed.

Hoe dan wél, dat is een proces geworden waar ik tot op de dag van vandaag inzit. In dat proces loop je tegen veel vragen aan waar niet een standaard antwoord op is. Nou ja…..antwoorden waren er wel, maar het voelde niet goed om op die manier met mijn kinderen om te gaan.

Mijn missie toen ik moeder werd: de beste moeder van de wereld worden. Deze missie is uitgegroeid tot het begeleiden van andere moeders hierin

Typisch Jes

Als je mij zou kennen, zou je weten dat

ik dol ben op brocante

ik van klussen in huis hou

ik in een Tiny House aan een meer in Zweden wil gaan wonen

ik yin-yoga beoefen

ik heel erg hou van de waaromvraag stellen

mijn eigen favoriete taart de appelkruimel met marsepein en kwark (mét slagroom) is

mijn lievelingsjaargetijde de herfst is

ik heel goed, op geheel eigen wijze, een voetbalwedstrijd kan verslaan

ik brons heb behaald in het stijldansen

mijn geboortekaart in de tarot 'De Geliefden' is

ik niet van koken hou (in tegenstelling tot bakken)

ik de eerste 27 jaar van mijn leven in Groningen woonde

ik dol ben op lezen, het liefst meerdere boeken tegelijk

ik niet van uit eten gaan houd

ik tijdens mijn studie taxichauffeur op Ameland was in de zomer (en ik vind autorijden nog steeds leuk)

ik heel goed ben in het verzinnen van bijnamen

ik altijd dans als ik aan het bakken ben met de muziek hard aan

ik een frisse wind/dwarsdenker/kritische noot ben

Mijn missie toen ik moeder werd: de beste moeder van de wereld worden. Deze missie is uitgegroeid tot het begeleiden van andere moeders hierin

Mijn kinderen zijn alle drie hoogsensitief op hun eigen manier. Twee zijn creatief hoogbegaafd en één is daarnaast ook een beelddenker. Dat vereist, kan ik inmiddels met zekerheid zeggen, een ander aanpak bij het grootbrengen.

De grootste uitdaging die ik tegenkwam, zat in het omgaan met het schoolsysteem. Iets wat niet aansluit bij kinderen zoals de mijne.

Ik ben inmiddels ruimschoots ervaringsdeskundige en heb mijn kennis en ervaringen aangevuld met diverse trainingen en cursussen op het gebied van opvoeden en begeleiden van kinderen.

Ik ben een echte autodidact. Ik heb mijzelf ontwikkeld op dit gebied door het lezen van oneindig veel boeken, tijdschriften en artikelen en door het observeren van de mensen om mij heen (m.n. mijn kinderen en de mensen om hen heen).

Minstens even belangrijk als door het observeren, leer ik óók door naar mijn intuïtie te luisteren. Iets dat we behoorlijk zijn verleerd door de jaren heen. Of zelfs misschien nog nooit gedaan hebben bij het opvoeden.

Wanneer je intuïtief kijkt en luistert naar je kinderen, maak je hele andere keuzes dan wanneer je doet en laat wat de mensen om je heen doen.

Ik ben zelf ook hoogsensitief, creatief hoogbegaafd en een beelddenker. Ik heb een voorliefde voor Natuurlijk Ouderschap en Onvoorwaardelijk Opvoeden. Ik kijk dan ook op deze manier naar kinderen.

En ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten voor waardevolle gesprekken!

Hét Opvoedhuys

Jes Ossentjuk
info@jesossentjuk.com
06-29344349

KVK: 08171799
BTW: NL001441456B40

Slingers & Taart

© 2021-2022 WebStaal. All Rights Reserved.